مثال های بوم مدل کسب و کار

  1. خانه
  2. بلوویرا بلاگ
  3. بوم مدل کسب و کار اپل

بوم مدل کسب و کار اپل

بوم مدل کسب و کار اپل بلوویرا

بوم مدل کسب و کار اپل اساساً بر فروش محصولات خود و ارائه خدمات از طریق اشتراک متمرکز است. فروش محصولات اپل مانند آیفون، آی پد، اپل واچ و مک بوک درصد زیادی از درآمد اپل را تشکیل می دهد، در حالی که خدمات اپل شامل Apple TV+، Apple Fitness+، Apple Music، iCloud+ و Apple Arcade است، هرچند که درصد کمی از درآمد مختص آن بخش است. درآمد خالص آنها به طور متوسط 13 میلیارد دلار در سه ماه است.

سهام اپل با مدل کسب و کار خود از مرز تریلیون دلاری بازار عبور کرده است و اولین شرکتی است که چنین موفقیتی را کسب می کند.

کسب موفقیت اپل بلوویرا

تاریخچه مختصری از اپل:

استیو جابز و استیو وزنیاک که هر دو دانشگاه را ترک کرده بودند، اپل را در 1 آوریل 1976 تأسیس کردند و از گاراژ خانه جابز به عنوان دفتر اصلی خود استفاده کردند. هدف آنها ایجاد انقلابی در مردم نسبت به رایانه بود. آنها می‌خواستند رایانه‌هایی را به اندازه‌ای کوچک بسازند که در خانه‌ها و دفاتر مردم جا شوند. در واقع، اولین محصول آنها، Apple 1  یک رایانه دست ساز  فقط شامل ماژول های سخت افزاری کاربردی مانند CPU، RAM و تراشه های متنی-ویدیویی اساسی بود و ویژگی هایی مانند مانیتور، صفحه کلید و سایر دستگاه های رابط انسانی را در بر نداشت.

در دومین محصول آنها، Apple II، اسلات های توسعه برای اتصال درایوهای فلاپی دیسک و سایر اجزا و رابط انسانی گنجانده شده بود. این محصول دوم فروش خود را از 7.8 میلیون دلار در سال 1978 به 118 میلیون دلار در سال 1980 (زمانی که عرضه عمومی شد) افزایش داد.

چند سال بعد، در سال 1983، وزنیاک شرکت را ترک کرد و جابز در سال 1985، پس از استخدام جان اسکالی از شرکت پپسی به عنوان رئیس، این کار را ادامه داد. او پس از درگیری فزاینده بین اسکالی که منجر به سازماندهی یک تفاهم همه جانبه برای برکناری اسکالی شد، اخراج اتفاق افتاد. اما این  تفاهم همه جانبه نتیجه عکس داد، جابز اخراج شد.

استیو جابز بلافاصله پس از خرید پیکسار از جورج لوکاس، شرکت نرم افزاری NeXT خود را تأسیس کرد. با این حال، جدایی او کوتاه مدت بود و در سال 1997 اپل شرکت او را خرید. این کار برای بازگرداندن او به شرکت انجام شد تا سهم بازار در حال کاهش آنها (اپل) را نجات دهد. تغییراتی که او پس از بازگشت انجام داد، شرکت را از نابودی قریب الوقوع نجات داد و در سال 2007، یکی از موفق ترین محصولات خود، آیفون را روانه بازار کردند.

آنها محصولات و خدمات موفق دیگری را از آن زمان به بازار عرضه کرده اند که به آنها کمک کرد تا به اولین شرکتی تبدیل شوند که از مرز تریلیون دلار عبور کرده است، این اتفاق در سال 2018 بود. در سال 2020، آنها با دو برابر کردن مدل تجاری بسیار موفق خود، ارزش بازار خود را دو برابر کردند.

چه کسی مالک اپل است

طبق داده‌های سهامداران در سال 2021، سهامداران عمده اپل شامل شرکت‌هایی مانند The Vanguard Group (7.68%)، BlackRock، Inc. (6.47%)، Berkshire Hathaway (5.56%) و سرمایه‌گذاران خصوصی مانند تیم کوک، مدیرعامل اپل، آرتور لوینسون بودند. ، جف ویلیامز، ال گور، دیو آدامز و آندریا یونگ.

بیانیه ماموریت اپل

بیانیه ماموریت اپل این است: “ارائه بهترین تجربه کاربری برای مشتریان از طریق سخت افزار، نرم افزار و خدمات نوآورانه.”

اپل چگونه پول در می آورد

اپل از توانایی منحصربه‌فرد خود برای طراحی و توسعه سیستم‌های عامل، سخت‌افزار، نرم‌افزار کاربردی و خدمات خود استفاده می‌کند تا محصولات و راه‌حل‌هایی با طراحی نوآورانه، سهولت استفاده عالی و یکپارچه‌ به مشتریان خود ارائه دهد.

اپل با طراحی، تولید و فروش گوشی‌های هوشمند، تبلت‌ها، رایانه‌های شخصی، گجت های پوشیدنی‌ و لوازم جانبی درآمد کسب می‌کند. محصولات اصلی آنها شامل آیفون، مک بوک، آی پد، اپل واچ، ایرپاد و اپل تی وی است. آنها همچنین با ارائه خدمات اشتراکی مانند خدمات ابری iCloud، اشتراک Apple TV+، Apple Arcade و iTunes درآمدزایی می کنند. این شرکت اخیراً برنامه های خود را برای شروع خدمات اشتراک سخت افزاری برای محصولات خود اعلام کرده است.

بوم مدل کسب و کار اپل بلوویرا

بخش های مشتریان اپل

بخش های مشتریان اپل شامل موارد زیر است:

خریداران محصول: این افراد شامل افرادی می‌شوند که محصولاتشان را برای عملکرد بالا خریداری می‌کنند و افرادی که بدون توجه به عملکرد از آنها به عنوان دیوایس اصلی خود استفاده می‌کنند. بخشی از مشتریان آنها نیز به دلیل نام تجاری آن را خریداری می کنند.
سرویس مشترکان (اکثر مشترکین خدمات به عنوان خریداران محصول با هم همپوشانی دارند): این شامل مشترکین Apple Arcade – سرویس اشتراک بازی های آنها -، Apple TV+، iCloud+ و خدمات افزایش ضمانت آنها می شود.
توسعه دهندگان برنامه (و تولیدکنندگان موسیقی): هر کسی که مایل است برنامه ها و موسیقی خود را به کاربران اپل بفروشد و از طریق اپ استور یا iTunes کسب درآمد کند.

ارزش پیشنهادی اپل

گزاره های ارزش اپل عبارتند از:

محصولات پیشرفته برتر (با تمرکز بر حفظ حریم خصوصی): اپل به مشتریان خود محصولاتی با دقت طراحی شده و با تمرکز بر عملکرد، ثبات و حریم خصوصی ارائه می دهد، و تعداد زیادی از مشتریانش به همین دلیل در اطراف خود باقی مانده اند.
اکوسیستمی از خدمات به هم پیوسته: مجموعه خدمات (و محصولات) اپل به خوبی با یکدیگر ادغام شده اند و به کاربران امکان استفاده بدون دردسر از محصولات و خدمات خود را می دهند.
دسترسی به پایگاه کاربران آیفون/آی‌پد: یکی از ثروتمندترین پایگاه‌های کاربری در جهان که مایلند بسیار بیشتر از پایگاه کاربر اندروید گوگل هزینه کنند.

کانال های اپل

کانال های اپل عبارتند از:

سایت اینترنتی
فروشگاه های اپل
فروشگاه های شخص ثالث
شرکت‌های مخابراتی (آی‌فون‌های اپل معمولاً با یک طرح تلفن همراه همراه هستند تا با ارائه بسته‌های بازپرداخت ماهانه هزینه‌ها را کاهش دهند)
فروشندگان

ارتباط با مشتری اپل

روابط با مشتری اپل شامل موارد زیر است:

رسانه های اجتماعی
خدمات مشتریان
فروشگاه های اپل
سایت اینترنتی
سیستم های عامل
باشگاه مشتریان

جریان های درآمدی اپل

جریان های درآمدی اپل عبارتند از:

فروش محصولات
خدمات اشتراکی
کاهش درصد خرید اپ استور و درون برنامه ای
هزینه های صدور مجوز
خدمات ابری

منابع کلیدی اپل

منابع کلیدی اپل عبارتند از:

نام تجاری
ثبت اختراعات
کارمندان
تیم مدیریت

فعالیت های کلیدی اپل

فعالیت های اصلی اپل عبارتند از:

نوآوری
طراحی و ساخت
بازاریابی و فروش
خدمات مشتری
نام تجاری

شرکای کلیدی اپل

شرکای اصلی اپل عبارتند از:

تامین کنندگان سخت افزار: کوالکام، سامسونگ، سیسکو و غیره
ارائه دهندگان نرم افزار: ارائه دهندگان خدمات ابری، مانند گوگل و آمازون
سرمایه گذاران / سهامداران
شرکت های مخابراتی

ساختار هزینه اپل

ساختار هزینه اپل شامل موارد زیر است:

تولید و توزیع
حقوق و دستمزد
بازاریابی
هزینه های تعمیر و نگهداری پلتفرم ها
هزینه های پردازش پرداخت
مدیریت و مدیریت

رقبای اپل

سامسونگ: یکی از اصلی‌ترین رقبای اپل در حوزه گوشی‌های هوشمند، سامسونگ سهم 20 درصدی از بازار جهانی گوشی‌های هوشمند را در اختیار دارد. ورود سامسونگ به بازار با سری سامسونگ گلکسی و نوت تاثیر منفی بر فروش آیفون‌ها در سطح جهانی داشته است، با این حال، آنها تنها شرکتی نیستند که در این امر نقش داشته‌اند، سایر شرکت‌ها شامل شیائومی، ویوو و اوپو هستند.

Dell: Dell Technologies (DVMT) شرکتی است که دستگاه‌های رایانه‌ای رومیزی و موبایل، از جمله لپ‌تاپ، تبلت و تلفن‌های همراه را تولید می‌کند. بزرگترین رقیب دل اپل است. این دو شرکت سابقه طولانی در رقابت با یکدیگر دارند. در واقع، در سال 2004 دل محصولی را برای رقابت با پخش کننده موسیقی آی پاد اپل عرضه کرد: Dell DJ.

HP: شرکت Hewlett-Packard (HPQ)، که در سال 1939 تأسیس شد، به عنوان شرکت موسس دره سیلیکون و همچنین برای ساخت رایانه های مصرفی مقرون به صرفه شناخته می شود. HP در سال‌های اخیر حضور خود را گسترش داده است تا رایانه‌هایی را برای طیف وسیع‌تری از مصرف‌کنندگان در سراسر جهان در بر بگیرد. شرکت اپل یک رقیب پیشرو برای HP در خارج از ایالات متحده است.

مقالات مرتبط:
بوم مدل کسب و کار برگر کینگ
بوم مدل کسب و کار استارباکس
بوم مدل کسب و کار تویوتا
بوم مدل کسب و کار لینکدین
بوم مدل کسب و کار پی پال
خلاصه کتاب عادت های اتمی
خلاصه کتاب ایکیگای

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

بوم مدل کسب و کارت رو سفاش بده

دوره آموزش بوم مدل کسب و کار بلوویرا

مقالات مرتبط:

فهرست